Kids sportief bezig bij Junior Challenge tijdens Flevonice Wintertriathlon: ‘Dit was echt heel gaaf’

Het is een bijzondere omgeving om een triathlon te organiseren: de schaatsbaan van Biddinghuizen. Niet voor niets was het vandaag dan ook geen ‘normale’, maar een wintertriathlon: triatleten legden tijdens de Flevonice Wintertriathlon eerst een looponderdeel af, vervolgens stapten ze op de mountainbike om uiteindelijk af te sluiten op de schaats. Kinderen deden dat in de vorm van een Junior Challenge en daar maakten ze ondanks de kou en af en toe regen een groot feest van.

Overduidelijk de snelste was de twaalfjarige Britt. ,,Ja, het ging heel goed, maar het was ook heel zwaar. Vooral als je door de plassen heen rende, kreeg je het erg koud. En er stond veel wind. Maar, het was heel gaaf dit.”

Britt nam al direct tijdens het lopen de leiding, tijdens het fietsen werd haar voorsprong alleen maar groter en ook op de schaats hoefde ze zich nergens zorgen om te maken. ,,Ik had het wel een beetje verwacht”, aldus de atleet uit Assen. ,,Ik doe dit soort wintertriathlons wel vaker. Ik vind gewone triathlons eigenlijk wel leuker, maar deze combinatie is wel heel erg zwaar. Helemaal kapotgaan. Dat is eigenlijk best lekker.”

Minder kapot ging misschien de 11-jarige Mark, maar een geweldige dag had hij wel. Helemaal onder de modder en ondertussen zijn schaatsen uittrekkend. ,,Heel leuk om dit te doen. Ik kom hier uit de buurt, doe normaal aan voetbal, maar het leek me wel een leuke uitdaging. Mijn vader doet aan de lange afstand mee, dus ik wilde dit wel eens proberen. Ja, ik ben best moe, maar ik heb ook heel veel lol gehad.”

Het zwaarste vond Mark toch wel de blubber tijdens het mountainbiken. ,,Je gleed soms echt uit en ik ben één keer gevallen. Daarom ben ik nu ook helemaal zwart”, druk wijzend op de inderdaad donkere spetters en sporen op zijn kleding. ,,Leuk toch. Ik hoop alleen dat mijn moeder zin heeft om de wasmachine aan te zetten”, lacht hij.