Kick off bijeenkomst CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM 2016

Woensdag 31 augustus vond de officiële kick off bijeenkomst plaats van de 2016 editie van CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM: de oudste lange afstand triathlon van Europa. Almeerse topatleten werden aan de aanwezige pers en partners geïntroduceerd en de organisatie presenteerde nieuwe en vertrouwde sponsoren. Op 9, 10 en 11 september staan Almere en Flevoland namelijk weer in het teken van deze legendarische triathlon waarbij in totaal ruim 2.600 atleten strijden om eer en een podiumplek, opnieuw een stijging in deelnemersaantal ten opzichte van de vorige editie. “We gaan er ook dit jaar weer een fantastisch evenement van maken voor zowel de atleten als hun supporters”, aldus Richard Belderok, race director. “De ruim 600 vrijwilligers die samen alle lagen van de organisatie van Challenge vormen gaan ook dit jaar weer laten zien dat Almere en Flevoland een internationaal gerenommeerd evenement kunnen organiseren.”

Het deelnemersveld van deze editie is de laatste weken ook steeds duidelijker geworden. Er doen internationale topatleten mee, zo zien we naast de Nederlandse Dirk Wijnalda, Erik-Simon Strijk, Mirjam Weerd, Carla van Rooijen, Tjerk Tjallema en Youri Severin ook de winnares van vorig jaar Kathrin Walther, Camille Deligny, Allan Hovda, Jan Raphael, Sergio Marques en David Nasvik aan de start. Een aantal van deze Pro’s waren in Almere aanwezig om over hun verwachtingen te praten.

Trouwe en nieuwe partners
In 2016 heeft CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM een aantal nieuwe partners aan zich weten te binden zoals de officiële zwemsponsor van de wedstrijd Dare2Tri. Tijdens de presentatie werden een aantal vertrouwde sponsoren genoemd waarvan de organisatie verheugd is om ook dit jaar weer als partner te mogen beschouwen: zo is ABC Dive sinds 2013 betrokken bij het schoonmaken van de zwemstart, met een duikteam te vinden in het Weerwater tijdens de zwemonderdelen van alle wedstrijden en heeft deze partner gedurende het jaar alle vergaderingen van de organisatie gehuisvest. Zorggroep Almere is ook dit jaar weer aanwezig om atleten van medische zorg te voorzien en Triple F Security zorgt voor de veiligheid van het evenement. Ook High5 en TSR Total Sound Reinforcement dragen dit jaar weer bij in respectievelijk voeding voor atleten en techniek voor het stadion en de live stream.

In 2016 is CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM een nauwe samenwerking aangegaan met CORE Nutrition Planning waardoor de organisatie alle deelnemers een gratis voedingsplan kon aanbieden. Dit programma is volledig gebaseerd op de Almeerse wedstrijd waarbij alle voeding per verzorgingspost zijn meegenomen. Zo krijgen atleten, gebaseerd op hun sport- en leefstijl, een planning wat ze bij welke verzorgingspost aan moeten nemen tijdens de CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM om tot een optimaal race resultaat te komen.

CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM
In 2016 vindt de lange afstand triathlon (Nederland Kampioenschap) plaats op zaterdag 10 september. Kijk voor meer informatie over de andere wedstrijden, het parcours en de overige activiteiten op www.challenge-almere.com