Junior Challenge wordt zwemloop

We vinden het ontzettend jammer om te moeten mededelen, maar de weersvoorspellingen laten ons helaas geen andere keus. Vanwege de harde wind en regen die voor morgen wordt voorspeld, hebben we besloten om de opzet van de Junior Challenge te veranderen naar een swim-run. Het fietsonderdeel zal komen te vervallen. In plaats van een triatlon, zullen de ruim 750 scholieren nu ‘alleen’ hoeven te zwemmen en te lopen.
 
Het zwem- en hardlooponderdeel blijft overigens ongewijzigd. Er wordt dus nog steeds 380 meter in het Weerwater gezwommen en het hardlopen is ook nog steeds 4.2 kilometer. De starttijd blijft ook hetzelfde: 11.00 uur.
 
Natuurlijk vinden we het enorm zonde dat we deze beslissing hebben moeten maken, maar we willen geen enkel risico lopen en vinden het niet verantwoord om scholieren onder deze hevige weersomstandigheden op de fiets te laten, terwijl de kans op valpartijen of onderkoeling dan groot is. Met de swim-run verwachten we een verantwoorde wedstrijd te kunnen bieden. Laten we er een geweldige en bovenal heroïsche race van maken!