Inschrijven voor Senior Challenge vanaf nu mogelijk!

Voor het vierde jaar op rij wordt tijdens de Challenge Almere – Amsterdam de Senior Challenge georganiseerd. De Senior Challenge is een recreatieve triathlon voor senioren (vanaf 55 jaar) en vindt plaats op vrijdag 9 september in Almere. De Senior Challenge is voor Almeerders, Flevolanders en niet-Flevolanders. Kortom, voor iedereen!

Triathlon is een kernsport van de provincie Flevoland. Daarom organiseert Sportservice Flevoland samen met de Challenge Almere – Amsterdam en welzijnsorganisatie De Schoor de recreatieve triathlon voor senioren. We dagen u uit om mee te doen met deze unieke triathlon! In 2016 bestaat de Senior Challenge uit twee afstanden:

  • Korte afstand: 20 minuten zwemmen – 25 km fietsen – 6,5 km wandelen
  • Lange afstand: 20 minuten zwemmen – 35 km fietsen – 10 km wandelen

De Senior Challenge begint rond 9.00 uur met het zwemmen bij Van Rheenen Sport op het Sportpark Fanny Blankers Koen (FBK). Na het zwemmen vertrekken verschillende fietsgroepen onder begeleiding van de FRTC Almere voor een mooie fietstocht door Almere. De tocht eindigt op de Esplanade waar in de VIP-ruimte van de Challenge Almere – Amsterdam rond de middag een lunch klaar staat. Na de lunch is het tijd voor het laatste onderdeel, het wandelen onder begeleiding van Trim Slim en de Almeerdaagse. Rond 14.30 uur is de finish in het stadion van de Challenge en wordt de dag afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

Trainen en aanmelden
Kosten voor deelname aan de Senior Challenge zijn € 7,50. De betrokken sportverenigingen bieden een trainingsaanbod aan. Voor meer informatie over het trainingsaanbod, het evenement en aanmelden gaat u naar: www.challenge-almere.com/challenge4all
Let op! Er is plaats voor maximaal 90 deelnemers, dus wees er snel bij. VOL = VOL.

Challenge4All
De Senior Challenge maakt samen met de No Limit Challenge onderdeel uit van de Challenge4All. De No Limit Challenge wordt georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking in samenwerking met Triade Flevoland. De Challenge4All wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Flevoland.