Vrij in de vernieuwde Stille Vallei

Sporten, spelen en ontdekken. Alles kan op zaterdag 24 mei van 10 – 16 u in het vernieuwde Horsterwold tijdens het openingsfeest ‘Vrij in de Stille Vallei’. Het Horsterwold bij Zeewolde is verbeterd en dat wordt gevierd met sport- en bewonersverenigingen. Op deze zaterdag zijn er sportieve wedstrijden voor kinderen en volwassenen. Er is een kidsrun van 1 km met ook 200 m kanoën en hardloopwedstrijden van 5 en 10 km. Er zijn wandel- en Nordic Walkingtochten uitgezet. De startplek voor dit alles is de parkeerplaats aan de Flediteweg bij het uitzichtpunt de Horsterberg. Het openingsfeest op 24 mei markeert dat de recreant na 2,5 jaar werkzaamheden aan de kwaliteitsverbeteringen kan genieten van al het groen in het Horsterwold.

De Stille Kern is uitgebreid tot een Stille Vallei. Er zijn meer waterpartijen en er is een halfopen boslandschap ontstaan waar bezoekers doorheen mogen struinen. Misschien staat u oog in oog met een groep konikpaarden die het landschap begrazen. Er zijn nieuwe wandelingen en fietsrondes mogelijk vanuit Zeewolde en de natuur is afwisselender geworden.

Naast alle sportieve activiteiten op 24 mei kunnen geocachers op zoek naar waypoints. En kinderen kunnen bijvoorbeeld mee met een fotosafari door de Stille Vallei, georganiseerd door Cameranu.nl in samenwerking met Kidzklix. De Theatergroep Groen Gras verrast met een avontuurlijke kindervoorstelling. De kinderen worden in een fantasiewereld begeleid door de acteurs van Groen Gras en zijn deelnemer en toeschouwer tegelijk.

De parkeerplaats aan de Flediteweg bij het uitzichtpunt de Horsterberg is de startplek. Daar vindt u twee tenten met horeca, activiteiten en stand van Staatsbosbeheer en de provincie Flevoland. Inschrijven voor alle wedstrijden en activiteiten kan op de dag zelf in de tenten.

Sportactiviteiten
11.30 u Start Kidsrun 1 km rennen en 200 meter kanoën
12.00 u Hardloopwedstrijd 5 km en 10 km
Vanaf 11.00 u start individuele Nordic- Walking toertocht 5 km
Vanaf 11.00 u start individuele wandeltocht 10 km

Voor het volledige programma van het openingsfeest in het Horsterwold; ga naar de website: www.flevoland.nl/openingsfeest

Europese subsidie
Een veelzijdige groene oase om in te genieten. Dat beoogden de provincie Flevoland en Staatsbosbeheer met de kwaliteitsverbeteringen in het Horsterwold. Voor dit project ontvangt de provincie Flevoland subsidie van de Europese Unie. De kwaliteitsverbeteringen in het Horsterwold worden mede mogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Plattelandsontwikkeling en Staatsbosbeheer. Europa investeert in zijn platteland.