Team Challenge TVA Almere 3e in openingswedstrijd Lotto Eredivisie Triathlon 2013

ENSCHEDE / ALMERE – 13 mei 2013 – Team Challenge TVA Almere heeft hoge ogen gegooid tijdens de openingswedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon afgelopen zaterdag. Met een bronzen medaille veroverde het Almeerse triathlonteam van Challenge/Welzorg direct in de eerste wedstrijd van het seizoen een podiumplaats.
Teamcoach Merijn Schuurman, is erg enthousiast over de behaalde prestatie: “Ik had van te voren wel verwacht dat we voor een verrassing konden zorgen bij de UT triathlon, maar ik wilde niet te veel druk leggen bij de jonge talenten. Maar ze hebben zich geweldig laten zien door in de ochtendserie de derde plaats te veroveren. Tijdens de finale ‘s middags hebben we die weten te behouden!”

De Eredivisie Triathlon zorgde zaterdag op de campus van de Universiteit Twente voor het verwachte spektakel. Nationale topatleten bonden de strijd aan tijdens de jaarlijkse teamtriathlon, met in de middaguren een zinderende finale. De teams van Team4Talent uit Huissen en Hellas uit Utrecht trokken daarin aan het langste eind en mogen zich de eerste koplopers noemen in de Lotto Eredivisie Triathlon 2013, die over vijf wedstrijden gaat.

In de ochtenduren werd de toon in de mannenwedstrijd nadrukkelijk gezet door Team4Talent, de regerend kampioenen. Evert Scheltinga uit Huissen was de snelste in de individuele serie en zag zijn teamgenoten Bas Diederen, Mark Oude Bennink en Edo van der Meer op de plekken twee, drie en vier eindigen. ZEROD/Squadra Veloce uit Eindhoven deed ook goede zaken met drie mannen in de top tien. Tjardo, Omar, Jarrich en Tjerk pakten voor Challenge TVA knap de derde plaats en wisten die in de finale ‘s middags vast te houden, voor de mannen van Advisafe/Triteam4Unicef. Vlak daar achter werd een Twentse prestigestrijd uitgevochten tussen de teams uit Enschede, Borne en Wierden, die de overige finaleplekken wisten te claimen.

De volgende race in de Lotto Eredivisie Triathlon is het NK sprint in Amsterdam op 16 juni. Op 22 juni vindt een sprintwedstrijd plaats in het Limburgse Stein en op 31 augustus is Veenendaal gastheer van de Eredivisie, tijdens het NK olympische afstand. De competitie wordt afgesloten in Almere op 15 september met een teamrelay.