Beleef de Aquafly Experience!

Flyboarden is een spectaculaire  watersport die door de toegankelijkheid voor jong en oud, in korte tijd zeer populair is geworden.

Aquafly.nl geeft bij de start van de Challenge Almere-Amsterdam een demonstratie. Vanaf 10.00 kan iedereen het flyboarden uitproberen tijdens de Experience. Normaal zijn prijzen vanaf €70,- voor een introductieles van 30 minuten. Speciaal voor de triathlon biedt Aquafly de Experience aan voor €50-! Reserveer nu door een mailtje te sturen naar info@challenge-almere.nl onder vermelding van aquafly.

aqua fly

HOE WERKT HET?

Het is een uitvinding van Fransman en voormalig Jet-Ski wereldkampioen Frank Zapata. Flyboarden wordt dan ook uitgevoerd op het zogeheten Zapata Racing Flyboard. Het Flyboard bestaat uit een board met daarop twee vaste schoenen.
Onder het board zit een kunstof frame die zorgt voor het drijvende vermogen van het Flyboard, en tussen dit frame zit weer een buizenstelsel. Dit buizenstelsel bestaat uit zogeheten water-uitlaatpunten én een koppeling die de waterslang verbind met een waterscooter. Tot voor kort werd bij het Flyboarden gebruik gemaakt van zogenoemde armjets.
Sinds 2013 zijn deze armjets weggelaten wat er voor zorgt dat je een nog grotere beleving van vliegen en vrijheid kan ervaren.  AquaFly was de eerste die het nieuwe Flyboard zonder armjets in gebruik konden nemen.
Het Flyboard is dus passief en wordt puur aangedreven door het water dat aangevoerd wordt door de slang die aangesloten zit op de uitlaat van de waterscooter.
Wanneer op de waterscooter gas wordt gegeven door de instructeur, wordt er water aangezogen die normaal zou zorgen voor het verplaatsen van de waterscooter.
Echter, nu gaat dit water via de slang naar de uitlaatpunten van het Flyboard.
Door de kracht waarmee het water uit deze uitlaatpunten spuit, komt het Flyboard omhoog en kun je opstijgen uit het water.

EN DAN?

Daarna komt het allemaal aan op het vinden en houden van je balans.
In het begin zal het zijn alsof je bovenop het water staat en dat geeft je al een machtig gevoel.
Maar wanneer je de balans hebt gevonden, zal je al snel willen proberen wat je allemaal nog meer kan doen met het Flyboard.

MOEILIJK OM TE LEREN?

Ook al is het spectaculair om te zien en lijkt het misschien moeilijk, de laagdrempeligheid van het Flyboarden is nou juist hetgeen wat het zo leuk maakt.
Onze ervaring is dat iedereen die dit met AquaFly heeft gedaan, binnen 10 minuten boven het water op de plank staat.

vanaf 14 jaar.